Skidåkning på Klacken

Vi erbjuder en lättöverskådlig och trevlig skidanläggning med 4 liftar och 6 nedfarter i vacker Bergslagsnatur
. De sex nedfarterna är av skiftande svårighetsgrad, varav tre med belysning för kvällsåkning. Längsta nedfarten är 1000 meter lång, högsta fallhöjden är 120 meter. Vi har kanke inte de allra brantaste backarna eller högsta fallhöjden, utan erbjuder istället en mysig, lättöverskådlig och famljevänlig anläggning med säkra backar, ett bra barnområde och en bra snowpark!

Nära till allt, med skidorna på!
Liftarna tar dig hela vägen upp till Toppstugan där du hittar restaurang, badhus, logi, längdskidåkning m.m. Här hittar du även vår stugby och camping. När du har ätit och badat klart tar du dig enkelt tillbaka till backen med hjälp av vår transportslinga.

Barnområde & Snowpark
De yngsta har sitt egna barnområdet med lift, barnbacke och pulkabacke. Med lite tur så träffar man även på bävern Klacke som bor mitt i barnbacken!
För dem som gillar lite större utmaningar i form av hopp och rails har vi även Klacken Snowpark!

Vårt sydliga läge har sina fördelar. 
Vår anläggningen är belägen ett par kilometer utanför Kopparber, 3,5 mil från Ludvika och 10 mil från Örebro. Det vill säga vi håller oss på den södra halvan av Sverige och inte på några jättehöjder, men det har sina fördelar…

Mindre vind - Tack vare att vi inte ligger i fjällen och har skyddande skog omkring oss slipper vi iskalla vindar som blåser på kalfjället.

Mindre dimma - Vi ligger ca 400 meter över havet, det gör att vi ofta precis håller oss undan den dimma som annars ligger tät på kalfjällen.

Bättre snö – Tack vare att vi slipper de starka vindarna slipper vi även att snön blåser bort och inte packas av vinden. Det i sin tur resulterar i mjukare backar och off-pist, men bäst av allt är att vi har lättare för oss att hålla borta isen ifrån backarna!